ساعات پاسخگویی مجموعه : 9:00 الی 18
ساعات پاسخگویی مجموعه : 9:00 الی 18
یک وسیله ی پزشکی برای نظارت کردن بر علائم حیاتی فرد بیمار مانیتور است، مانیتور بیشتر در بخش مراقبت های ویژه و بستری در بیمارستان استفاده می شود، در این مقاله شما را با این دستگاه آشنا خواهیم کرد.
به طور کلی، از این دستگاه برای نظارت کردن بر فعالیتهای قلبی ( ECG )، فشار خون ( NIBP )، تنفس ( RESP )، اشباع اکسیژن ( SpO2 ) و درجه حرارت ( TEMP ) استفاده می شود.
مانیتورهای علائم حیاتی افراد بیمار که به آنها دستگاه مانیتورینگ، مانیتورینگ بیمار، مانیتورینگ فیزیولوژیک، دستگاه مانیتور علائم حیاتی، مانیتور بیمار، مانیتورینگ بیمارستان، مانیتورینگ علائم حیاتی خانگی و مانیتورینگ قلبی بیمار نیز گفته می شود، به شکل ثابت و پرتابل از آن ها استفاده می شود.
این دستگاه ها، سیگنال های حیاتی فرد بیمار را به صورت مداوم نمایش می دهند و یکی از مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات پزشکی در کلینیکها، آمبولانس، بخشهای متفاوت مرکز های درمانی از جمله بخش زنان و زایمان، اورژانس، اتاق عمل، بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی مانندNICU، CCU،SICU،MICU، اتاق ایزوله و حتی نگهداری و مراقبت از بیمار در منزل به حساب می آید.
به نقل از cardiacdirect – مانیتور علائم حیاتی می تواند وضعیت اساسی ترین عملکردهای بدن را نشان دهد. گرفتن علائم حیاتی یک فرد راه خوبی برای ارزیابی سریع سلامت کلی آنها است. علائم حیاتی به متخصصان پزشکی اطلاعاتی را که برای تشخیص نیاز دارند می دهد. پس از آن، آنها به نوبه خود می توانند دارو یا برنامه درمانی ارائه دهند. برخی از علائم حیاتی را می توان فوراً بررسی و ارزیابی کرد، در حالی که برخی دیگر آزمایش های عمیق تر سلامتی فرد هستند.
در زمان خریدن این دستگاه باید به قابلیت های آن توجه کرد و خوب است برای خریدن آن، نوع کار محل مورد استفاده، سن فردی که دستگاه برای او خریداری می شود، نوع آن از لحاظ ثابت یا پرتابل بودن، قابلیت سنجیدن و نمایش دادن پارامتر هایی که نیاز است، وزن و ابعاد دستگاه را در نظر بگیریم تا دستگاه مناسبی را خریداری کنیم.
همه ی مورد های سخت افزاری که به دستگاه ارتباط دارد از جمله باتری، نوع و تعداد آن، درست بودن عملکرد باتری و حفظ کردن اطلاعات سیستم در مواقع اضطراری و قطع شدن برق، پارامتر هایی که نمایش می دهد، ممکن بودن تنظیم کردن بازه ها و وجود هشدار را حتما بررسی کنید.
توجه داشته باشید که قابلیت ضبط یا ریکورد در سیستم و اتصال به کامپیوتر در نظر گرفته شده باشد، ضبط کننده حرارتی یا ریکوردر حرارتی برای چاپ کردن اطلاعات و سیگنالهای فرد بیمار کاربرد فراوانی دارند.
با استفاده کردن از کابل شبکه می شود اطلاعات را از مانیتور به سیستم مرکزی کادر درمان برای بررسی کردن و چاپ کردن ارسال کرد.
هنگام خرید این دستگاه باید دقت شود که تمام ماژولهای مورد نیاز بر روی آن قرار داده شده باشند، همچنین باتری دستگاه به درستی عمل کرده و در مواقعی که برق قطع می شود اطلاعات سیستم را حفظ نماید.